Menu

Charlotte Peters

Hallo ik ben Charlotte en ik ben onderzoeker bij de AWPG Limburg. Met een achtergrond als Gezondheidswetenschapper ben ik met name betrokken bij onderzoek naar seksuele gezondheid.

Functie: Promovendus

Op dit moment draaien mijn werkzaamheden vooral om het analyseren van mijn kwalitatieve en kwantitatieve data en het schrijven van wetenschappelijke artikelen. Daarnaast begeleid ik stagiaires met hun onderzoek en mag ik zo nu en dan mijn onderzoek presenteren op congressen en bijeenkomsten van professionals in het seksuele gezondheid werkveld.

Met mijn onderzoek wil ik bereiken dat we beter inzicht krijgen in de (thuis)sekswerk populatie in Limburg. Daarnaast zou ik graag met de opgedane inzichten de toegang tot zorg verbeteren voor de sekswerker. In mijn droomwereld zou geen enkele sekswerker nog barrières ervaren om naar de soa-poli te komen en daarmee zonder zorgen toegang hebben tot adequate seksuele gezondheidszorg.

Het is erg motiverend om onderzoek te doen bij de AWPG, omdat we de mogelijkheid hebben om onderzoeksresultaten in de praktijk te brengen en daarmee ook daadwerkelijk verandering in gang te zetten. Bij de AWPG werken allemaal prettige collega’s die zich elke dag hard inzetten voor hun onderzoek en/of hun patiënten en uiteindelijk de publieke gezondheid van de regio.

Onderzoek

Mijn onderzoek richt zich vooral op de seksuele gezondheid van sekswerkers in Limburg. Het onderzoek betreft verschillende subgroepen sekswerkers, zoals thuissekswerkers, migranten sekswerk en vrouwelijk en mannelijke sekswerkers die seks hebben met mannen.

Doel van het onderzoek

Doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in deze verschillende sekswerk groepen, hun gedragingen en hun (zorg)behoeften, om vervolgens met die kennis de soa-zorg van de GGD toegankelijker en passender te maken voor sekswerkers.