Menu

Daniël Huijten

Ik ben Daniël Huijten en sinds november 2023 ben ik begonnen bij AWPG Mosa als junior-onderzoeker/promovendus. Voordat ik hier begon, heb ik ruim 8 jaar in een ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige en verplegingswetenschapper. Na mijn opleiding verpleegkunde, heb ik Klinische Gezondheidswetenschappen – richting verplegingswetenschappen – gestudeerd.

Functie: Promovendus

Binnen mijn promotie draait alles om vaccinatiebereidheid en diversiteit. Mijn onderzoeksgroep en ik willen de vaccinatiezorg verbeteren en toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Maar om onze zorg echt te verbeteren, moeten we het gedrag van mensen begrijpen. Daarom zijn we begonnen met een interviewstudie onder moeders die geen 22-wekenvaccinatie (kinkhoestvaccinatie) hebben ontvangen.

Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een vragenlijststudie om ‘cross-border vaccinatiegedrag’ in kaart te brengen. Mensen in grensregio’s, zoals Zuid-Limburg, steken vaak de grens over voor boodschappen, familiebezoek of tanken. Maar we weten niet of ze ook naar buurlanden gaan voor vaccinaties.

We willen ook onderzoeken hoe we Zorgzaam Vaccineren kunnen integreren in de huidige vaccinatiezorg. Met deze verschillende studies willen wij de vaccinatiebereidheid bevorderen.

Mijn motivatie om bij AWPG Mosa onderzoek te doen, komt voort uit de wens om onze prachtige regio te dienen. Het bevorderen van de maatschappelijke gezondheid in een van de ongezondste regio’s van Nederland is cruciaal en geeft me extra motivatie om bij te dragen.

Het is voor mij een eer om de vaccinatiebereidheid in Zuid-Limburg te helpen vergroten. Ik geloof dat het belangrijk is dat anderen weten dat we ons laten leiden door actuele thema’s. Tijdens de COVID-19 pandemie heeft AWPG Mosa al laten zien dat we het maatschappelijk belang dienen door duidelijkheid te verschaffen in tijden van angst en onzekerheid.

En trouwens, de AWPG Mosa is ook nog eens ontzettend leuk om te werken!