Menu

Hanneke Goense

Mijn naam is Hanneke Goense en ik ben promovendus bij de Universiteit Maastricht en de GGD Zuid Limburg, wat samenkomt binnen de AWPG. Dagelijks houd ik me bezig met onderzoek doen naar de implementatie van project Limburg4Zero.

Functie: Promovendus

Met dit project willen we Limburg naar 0 nieuwe HIV infecties toe leiden. Hoe doen we dit? Door het inzetten van seksuele gezondheidszorg op afstand, met o.a. thuis-afname testen voor soa en hiv. Hiermee willen we graag de drempel naar seksuele gezondheidszorg verlagen. Op dit moment doen we dit vooral voor de doelgroep mannen die (ook) seks hebben met mannen (MSM).

Naast het onderzoek ben ik ook nauw betrokken geweest bij de praktische kant van het project. Van het opstellen van draaiboeken en communicatieplannen tot het uitvoeren ervan, ieder stapje in het proces heb ik wel doorlopen. Ik ben dan ook heel trots op wat we inmiddels samen al voor elkaar hebben gekregen binnen dit project: een groep mannen bereiken met seksuele gezondheidszorg, die we eerder nog niet bereikt hebben! Door de verbinding op te zoeken van onderzoek met de seksuele gezondheidszorg in praktijk hebben we dit sterke aanbod kunnen neerzetten. Dat is ook de kracht van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Mosa: door middel van samenwerking, het onderzoek en de praktijk met elkaar te verbinden.

Onderzoek

Ik houd me dagelijks bezig met onderzoek doen naar de implementatie van “Limburg4Zero” waarbij we streven naar 0 nieuwe HIV infecties in Limburg! We zetten hiervoor onder andere thuis-afname testen in voor soa en HIV. Hiermee willen we het gemakkelijker maken om je te laten testen op HIV en seksuele gezondheidszorg toegankelijker maken.