Menu

Jorg van Beek

Mijn naam is Jorg van Beek en sinds november 2023 ben ik promovendus bij de AWPG Mosa. Mijn achtergrond ligt in de bewegingswetenschappen. Nadat ik enige tijd in dat vakgebied heb gewerkt, heb ik uiteindelijk besloten de switch te maken naar publieke gezondheid. Ik bleek de maatschappelijke kant van wetenschap een stuk interessanter te vinden, dus zodoende dat ik aan de slag ben gegaan bij de AWPG.

Functie: Promovendus

Op het moment ben ik bezig met een project in de huisartsenzorg als onderdeel van het NIEZT-project, wat infectiepreventie in zorgsectoren buiten het ziekenhuis in kaart wil brengen en ondersteunen. Voor mijn project ben ik bezig met de ontwikkeling van een infectiepreventie toolbox, waarmee ik huisartsen en assistenten handvaten en persoonlijke afwegingen geef voor het toepassen van maatregelen in de praktijk. Deze ontwikkeling doen we samen met huisartsen en assistenten en onze intentie is om de toolbox dit jaar nog in heel Limburg uit te rollen.

Dit is ook direct mijn ambitie voor de korte termijn, om met de toolbox huisartsen en assistenten met hun infectiepreventie te ondersteunen. Met de lessen van dit project in het achterhoofd wil ik daarna ook de toolbox vertalen naar andere zorgsectoren en zodoende de zorg in Limburg een klein stukje beter maken.

Wat ik vind dat mensen over de AWPG Mosa moeten weten is dat er in al het onderzoek wat we doen altijd de focus ligt op het praktisch nut ervan. Oftewel: hoe zorgen we dat de bevolking hier daadwerkelijk wat aan heeft. Ik heb bij andere organisaties vaak onderzoeken gezien waar dit helemaal niet aan bod komt, dus dat dit hier zo centraal staat vind ik ontzettend waardevol. Het geeft mij zelf in ieder geval het gevoel alsof ik ook echt het verschil kan maken, en dat vind ik erg bijzonder.