Menu

Senne Wijnen

Mijn naam is Senne Wijnen en ik woon in Zuid-Limburg. Vanaf medio september 2023 ben ik in dienst als junior onderzoeker, en sinds januari 2024 ben ik officieel gestart in mijn jaaronderzoeker functie bij AWPG MOSA.

Functie: Jaaronderzoeker

Mijn focus ligt op longCOVID (het hebben van langdurige klachten na een COVID-19 besmetting).  Samen met mijn collega’s werk ik aan de “PRIME post-covid studie”: Prevalentie, Risicofactoren en Impact Evaluatie van post-COVID-19-conditie (longCOVID) en de sociale, mentale en fysieke langetermijngevolgen voor de gezondheid. Mijn werkzaamheden voor dit onderzoek variëren van het samenstellen van vragenlijsten tot het ontwikkelen van factsheets en het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Daarnaast besteed ik ook enkele uren per week aan het onderzoek van Liesse (promovendus bij AWPG Mosa).

Voor het artikel dat ik dit jaar ga schrijven, onderzoek ik of mensen met longCOVID meer stress ervaren dan mensen zonder longCOVID. Ook ga ik kijken welke factoren er geassocieerd zijn met bovengemiddeld stress bij mensen met longCOVID.

Helaas horen we veel schrijnende verhalen van mensen met longCOVID. Dit geeft mij veel motivatie om onderzoek te doen naar dit belangrijke onderwerp. Ik vind het erg mooi dat ik hieraan mijn steentje mag bijdragen.