Menu

Veja Widdershoven

Ik ben Veja Widdershoven en werkzaam als Medewerker Beleid en Onderzoeker/Post Doc binnen de AWPG. Voordat ik bij de AWPG begon heb ik de master ‘Health Education and Promotion’ afgerond. In mijn huidige functie begeleid ik verschillende (jaar)onderzoekers, stagiaires en artsen in opleiding die zich bezig houden met het thema ‘vaccinatiebereidheid’. Daarnaast ben ik op dit moment nog druk bezig met het afronden van mijn eigen PhD op datzelfde thema.

Functies: Medewerker beleid en onderzoek, Promovendus

We weten dat steeds meer mensen vragen hebben of twijfelen over vaccinaties. Het nemen van een weloverwogen beslissing over het accepteren of weigeren van een vaccinatie voor jezelf of je kind(eren) wordt steeds belangrijker. Door de verschillende onderzoeken die we uitvoeren, brengen we in beeld welke afwegingen mensen maken als zij besluiten een vaccinatie te accepteren of te weigeren. Dit geeft ons nieuwe ideeën en inzichten die we kunnen gebruiken om onze communicatie en dienstverlening omtrent vaccinaties te verbeteren.

Binnen AWPG Mosa zijn veel onderzoeken dan ook beleid of praktijkgericht. De kennis die we verkrijgen door het doen van onderzoek delen we vaak met diverse zorgprofessionals, externe organisaties en burgers. Ik vind het heel leuk en belangrijk om mijn passie voor onderzoek te delen met anderen en om, door middel van samenwerking, nieuwe kennis te vergaren en een bijdragen te leveren aan de publieke gezondheid.