Menu

Dr. Ymke Evers

Ik ben Dr. Ymke Evers, senior onderzoeker bij AWPG Mosa.

Mijn belangrijkste onderzoeksthema’s zijn seksuele gezondheid en preventie van soa en hiv. Zo ging mijn proefschrift over drugsgebruik in een seksuele context (chemseks), gerelateerde gezondheidsrisico’s, hulpbehoeften en de ontwikkeling van een passend preventie- en zorgaanbod.

Functies: Programmacoördinator, Senior onderzoeker

Ik heb ervaring in zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Door mijn achtergrond in gezondheidsbevordering en gedragsverklaring, zet ik mij in voor de vertaling van onderzoeksresultaten naar de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid en interventies. Mijn drijfveer hierbij is het verbeteren van de toegang en het op maat maken van preventie en zorg voor kwetsbare groepen. Zorgprofessionals en doelgroepen hierbij betrekken en hierin samen optrekken zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Dit past helemaal bij waar de AWPG voor staat: het verbinden van onderzoek, beleid en zorgpraktijk.

Daarnaast zet ik mij in voor het bruikbaar maken van verzamelde zorgdata binnen de Centra voor Seksuele Gezondheid van de GGD voor surveillance en onderzoek (datamanagement).

Tenslotte coach en begeleid ik met veel plezier PhD-studenten, stagiaires en artsen in opleiding bij hun wetenschapsstages en geef ik onderwijs op de Universiteit van Maastricht. Ook voor onze eigen AWPG community coördineer ik professionaliseringsactiviteiten.  Het motiveert mij enorm om anderen te helpen en te zien groeien.