Menu

Pre-conference Symposium: Zorgzaam vaccineren

Vaccinaties vertegenwoordigen een essentieel middel om kinderen te beschermen tegen ernstige infectieziekten. Echter, de onvermijdelijke noodzaak tot injecties kan bij veel kinderen angst veroorzaken. Onderzoek wijst uit dat ongeveer 60% van de kinderen prikangst ervaart, waarvan bijna de helft leidt tot weerstand of volledige weigering van de vaccinatie. Prikangst is in 10% van de gevallen de oorzaak van vaccinatieweigering. Bovendien suggereren studies dat negatieve ervaringen tijdens vaccinaties kunnen leiden tot angst voor andere medische procedures. Het is daarom van cruciaal belang om de pijn en angst tijdens vaccinaties tot een minimum te beperken, vanaf de eerste vaccinatie en bij elke daaropvolgende sessie.

Datum: 11 september 2024
Locatie: MECC - Maastricht
Thema:

Het aanstaande symposium richt zich op het concept van Zorgzaam Vaccineren en onderzoekt praktische benaderingen om vaccinaties vrij van pijn en angst te maken. Welke strategieën staan tot onze beschikking en hoe kunnen we deze effectief in de praktijk toepassen? Hoe kunnen we de ontwikkeling van prikangst voorkomen? Maar vooral, hoe kunnen we kinderen en hun ouders helpen om met vertrouwen en geruststelling vaccinaties te ondergaan?

Het evenement zal worden bijgewoond door vooraanstaande experts, waaronder onze eigen Prof. Dr. Christian Hoebe en Dr. Rianne Reijs, maar ook Prof. Dr. Anna Taddio, een internationale autoriteit op het gebied van trauma-vrije vaccinaties. Samen met de deelnemers zullen we in een interactieve dialoog op zoek gaan naar praktische oplossingen, met als doel gezamenlijk vooruitgang te boeken richting een meer zorgzame benadering van vaccinaties.

Meer informatie of aanmelden